T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Patateste En İyi Kalite İçin Çalışıyoruz…

Yayın Tarihi : 12.11.2021

Patateste En İyi Kalite İçin Çalışıyoruz…

Enstitümüz kalite laboratuvarında Enstitümüz tarafından geliştirilen yerli ve milli patates çeşitleri ile çeşit tescil ve adaptasyon çalışmalarında yer alan çeşitlerinin yemeklik veya sanayilik tüketime uygunluğun belirlenmesi için kuru madde oranı, nişasta oranı, özgül ağırlığı, yapı, renk, koku, tat, dağılma gibi kalite analizlerini yapıyoruz.

Üreticilerimizin ve tüketicilerimizin göz ve damak zevklerine hitap eden, kaliteli, en verimli, hastalıklara dayanıklı, sanayilik- yemeklik ve renkli çeşitler için var gücümüzle çalışıyoruz.