T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

SOMTAD tarafından düzenlenen " Meyve - Sebze Kayıp ve İsraflarının Azaltılmasına Yönelik Soğutma Tekniği Uygulamaları Seminerine katıldık

Yayın Tarihi : 1.04.2019

Soğukta, Muhafaza, Taşıma Bilimleri ve Sanayicileri Derneği (SOMTAD) tarafından düzenlenen " Meyve - Sebze Kayıp ve İsraflarının Azaltılmasına Yönelik Soğutma Tekniği Uygulamaları Semineri" 27.03.2019 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir. Seminere Akdeniz Üniversitesi, European Hygienic Engineering Design Group (EKEDG) ve Friterm Akademi desteklemiştir.

Bu seminere Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü personellerinden Zir. Yük. Müh. Atakan GÜNEYLİ, Zir. Yük. Müh. Seda SEVİNÇ ÜZÜMCÜ ve Zir. Yük. Müh. Meryem SARI katılım sağlamışlardır.

Seminerde; Dünyada ve Türkiye'de soğuk muhafaza, ambalaj ve ürün taşımacılığındaki gelişmeler, Meyve ve sebze üretimi sırasında dikkat edilecek hususlar, Meyve ve sebzelerde hasat sonrası kalitenin korunması, Soğukta saklamanın temel ilkeleri, Soğutma sistemi elemanları, Hijyenik tasarımın önemi ve soğuk hava depolarının kurulması sırasında dikkat edilecek hususlar, Kontrollü atmosferde saklama, Sıcaklık - bağıl nem ölçümünün önemi ve kalibrasyon, Soğuk hava depo işletmeciliği konuları işlenmiş olup seminer sonunda sorular ve değerlendirme yapılmıştır.

Seminere çok sayıda sektör paydaşları katılım sağlamıştır.