T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

2024 YILI I. BÖLGE GRUP TOPLANTISI SİNOP’TA YAPILDI

Yayın Tarihi : 31.05.2024

2024 yılı 1. Bölge Grup Toplantısı (BGT)  Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı (BÜBS) Grubu olarak bağlı bulunan Tarım ve Orman İl Müdürlükleri (Amasya, Tokat, Samsun, Sinop, Karabük ve Kastamonu), Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü, temsilcilerinin katılımı ile 28-29 Mayıs 2024 tarihinde Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü koordinatörlüğü ve Sinop Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde düzenlendi. Toplantıya 46 kişi aktif katılım sağladı 

Toplantı 28 Mayıs 2024 tarihinde Sinop İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü organizasyonuyla Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde başladı. Programın ilk günü, Sinop Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih ÖNLEM ve Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Bölge Grup Toplantısı Koordinatörü Mustafa ACAR'ın açılış konuşmalarını takiben BAV Koordinatörü Mustafa ACAR ve BAV Sekreteri Mustafa ŞAHİN'in divanda yer almasıyla devam etti.

Toplantının ilk gün oturumları, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli Ziraat Mühendisi Ercan KARADUMAN “Doğadan Toplanan Mantarlar", Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri Ziraat Mühendisi Serkan YILMAZ “Keten Tarımı" ve Ziraat Yüksek Mühendisi Melih ENGİNSU “Çeltikte Damla Sulama Uygulaması", Tokat Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personeli Dr. Başak ÖZYILMAZ “Rezene ve Çörek Otu Yeni Çeşitler" isimli sunumları yapmalarıyla ilk gün tamamlandı.

İkinci gün Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik personelleri Doç. Dr. İdris MACİT tarafından “Kestane Yetiştiriciliği", Dr. Rasim ÜNAN tarafından“IMI'li Çeltik Çeşitlerinde Yabancı Ot Mücadelesi", Damla ÇİL tarafından “Mavi Yemiş ve Aronya Yetiştiriciliği" isimli sunumlar yapıldı.

Gündemde yer alan sunumlar ile ilgili olarak karşılaşılan soru ve sorunlardan çözüm önerileri hazırlanmak üzere kararlar alındı ve bir sonraki toplantı gündemi belirlendi.

Daha sonra ülkemiz, bölgemiz ve Sinop ili için büyük önem taşıyan açık denizde kafes balıkçılığını yerinde incelemek üzere tekne ile teknik gezi yapıldı, Türk Somonu üretim tesisi ziyaret edilerek program tamamlandı.