ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KAYISI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • TANITIM
    • TARİHÇE
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • MİSYON, VİZYON VE HEDEFLERİMİZ
    • GÖREVLERİMİZ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
    • KAEM ORGANİZASYON KİTABI
  • AR-GE PROJELERİ
    • DEVAM EDEN PROJELER
    • SONUÇLANAN PROJELER
  • BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK
    • TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • ÜRETİM VE İŞLETME
    • TARIM EKONOMİSİ
  • PERSONEL
    • YÖNETİM
    • TEKNİK BÖLÜMLER
    • İDARİ BİRİMLER
  • LABORATUVARLAR
    • TOPRAK- BİTKİ ANALİZ LABORATUVARI
    • GIDA ANALİZ LABORATUVARI
    • SEROLOJİ LABORATUVARI
    • DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
  • TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksKayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Gıda Analiz Laboratuvarı

​

Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Gıda Teknolojileri bölümü; gıda analiz laboratuvarı, ürün geliştirme tesisi, soğuk hava deposu, kükürtleme ve kurutma tesisi ile bisküvi üretim tesisi alt yapısından oluşmaktadır.


  • Gıda analiz laboratuvarı; kimyasal, enstrümental ve mikrobiyoloji olmak üzere 3 laboratuvardan oluşmaktadır. Laboratuvarlarımızda kükürt tayin cihazı, HPLC, gaz kromatografisi-MS, püskürtmeli kurutucu, freeze dryer, ultrasonik su banyosu, evaporator, ultra saf su cihazı, atomik absorpsiyon cihazı, pH-metre, hassas terazi, santrifüj, su aktivite cihazı, homojenizatör, -86 0C derin dondurucu, vakumlu etüv, kül fırını, kurutma fırını, su banyosu, manyetik karıştırıcı, renk tayin cihazı, tekstür analiz cihazı ve gaz analizörü, otoklav, soğutmalı inkübatör ve ekim kabini  bulunmaktadır.


Ürün geliştirme tesisimizde; kavurma fırını, ön ezici, inceltici, manuel tohum yağı çıkarma makinası, paketleme makinası, buzdolabı, karıştırmalı devirmeli kaynatma kazanı, vakumlu kazan, 5 lt kapasiteli bıçaklı öğütücü  ve laboratuvar tipi kurutma fırını ile çalışmalarımız yapılmaktadır.


  • Kükürtleme ve kurutma tesisimiz 1 ton kapasiteli olup kükürtleme ve kurutma kabininden oluşmaktadır. 1,5 ton kapasiteli taze kayısı boylama makinası, kayısı çekirdeği çıkarma makinası, vişne çekirdeği çıkarma makinası, 120 kg kayısı taşımalı 8 tepsili 16 adet taşıyıcı araba mevcuttur.
  • Büsküvi üretim tesisinde çalışmalar; konveksiyonlu 10 tepsili fırın, yoğurma kazanı, çekirdek öğütücü, derin dondurucu, buzdolabı, mikrodalga fırın ile sürdürülmektedir.
  • İki adet normal atmosfer soğuk hava deposu  (-5 +20 0C)  bulunmaktadır.


E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Aşağıbağlar mah. İsmetpaşa cad. No:163 Yeşilyurt / MALATYA

  • Telefon : 0422 212 20 00

  • Faks : 0422 212 22 70

  • E-Posta : kayisi@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​