ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
KAYISI ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUMSAL YAPI
    • TANITIM
    • TARİHÇE
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • MİSYON, VİZYON VE HEDEFLERİMİZ
    • GÖREVLERİMİZ
    • KALİTE YÖNETİM BİRİMİ
    • İÇ KONTROL BİRİMİ
    • ETİK DAVRANIŞ KURALLARI
    • KAEM ORGANİZASYON KİTABI
  • AR-GE PROJELERİ
    • DEVAM EDEN PROJELER
    • SONUÇLANAN PROJELER
  • BÖLÜMLER
    • ISLAH VE GENETİK
    • TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ
    • YETİŞTİRME TEKNİĞİ
    • BİTKİ SAĞLIĞI
    • ÜRETİM VE İŞLETME
    • TARIM EKONOMİSİ
  • PERSONEL
    • YÖNETİM
    • TEKNİK BÖLÜMLER
    • İDARİ BİRİMLER
  • LABORATUVARLAR
    • KATKI ANALİZ LABORATUVARI
    • TOPRAK- BİTKİ ANALİZ LABORATUVARI
    • FİZİKSEL ANALİZ LABORATUVARI
    • MİKROBİYOLOJİ ANALİZ LABORATUVARI
    • KALINTI, TOKSİN VE MİNERAL ANALİZ LABORATUVARI
    • SEROLOJİ LABORATUVARI
  • TESCİLLİ ÇEŞİTLERİMİZ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksKayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü > Haber

Malatya Valisi Aydın Baruş'un Enstitümüzü Ziyareti

17.2.2021 / Gösterim Saysı : 765 / Arşiv
Malatya Valisi Sayın Aydın Baruş, 11 Şubat 2021 tarihinde Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'müzü ziyaret etti. Vali Baruş’u, Enstitü Müdürü Abdullah Erdoğan, İdari ve Teknik Koordinatör Cemil Ernim, bölüm başkanları ve Enstitümüz personeli karşıladı.

Vali Baruş, ilk olarak Müdürlük bünyesinde yer alan araştırma ve deneme bahçesinde incelemelerde bulundu. Enstitü Müdürümüz Abdullah Erdoğan tarafından deneme bahçesindeki ağaçlar ve çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Vali Baruş daha sonra Enstitü Müdürü Erdoğan tarafından kendisine sunulan brifingi dinledi ve yapılan çalışmaları değerlendirdi. 

Özellikle Gıda Teknolojileri tarafından geliştirilen ürünlerden tadan Vali Baruş memnuniyetini dile getirdi ve katma değeri yüksek bu ürünlerin bir an önce seri üretime geçirilerek; ekonomiye kazandırılması hususunda tavsiyelerde bulundu.  

Vali Baruş Hacıhaliloğlu kayısı çeşidinin kükürtlü ve kükürtsüz tatlı çekirdeklerinin kavrulması ile özel olarak imal edilen kayısı çekirdeği kahvesi başta olmak üzere köpük kurutma metoduyla elde edilen kayısı, dut gibi meyvelerin tozlarının gıda sektöründe organik olarak kullanımı konusunda bilgiler alarak; bu tür ürünlerin sektörde karşılık bulacağını ve çalışmaların devam etmesi konusunda değerlendirmelerde bulunarak desteklerini dile getirdi. 

Vali Baruş ayrıca geçen sezon Malatya genelinde yaşanan Monilya hastalığı ile ilgili başta Enstitü Müdürü Erdoğan ve konusunda uzman personellerimizden bilgi alarak; Enstitümüz ve Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü ile birlikte kayısıda çiçek yanıklığı olarak adlandırılan monilya hastalığına karşı biyolojik etkinlik denemeleri hakkında istişarelerde bulundu.

Enstitü Müdürü Erdoğan, kurum olarak yapmış oldukları proje çalışmalarıyla Türkiye’nin 2023 vizyonu içerisinde aktif bir şekilde yer alacağını ve çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.

Vali Baruş incelemelerinin ardından Enstitü yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar dileyerek kurumumuzdan ayrıldı.






Fotoğraf Galerisi (10)

Tüm fotoğrafları görüntülemek için buraya tıklayınız.

Son Haberler

  • Müdürlüğümüzde Bayramlaşma Merasimi
  • Malatya Valisi Aydın Baruş'un Enstitümüzü Ziya ...
  • “Hanımeller E-Ticaret İle Buluşuyor” Eğitimi
  • Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü T ...
  • Kayısı Çekirdeğinden Glütensiz Bisküvi Tanıtım ...

Haber Arşiv

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

http://www.evf.gov.tr/

http://www.evf.gov.tr/

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

İLETİŞİM

    Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Aşağıbağlar mah. İsmetpaşa cad. No:163 Yeşilyurt / MALATYA

  • Telefon : 0422 212 20 00

  • Faks : 0422 212 22 70

  • E-Posta : kayisi@tarimorman.gov.tr

Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​