T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Natürel Zeytinyağı Temel Tadım Eğitimi Düzenlendi

Yayın Tarihi : 26.9.2018

Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüz tarafından 24-26 Eylül 2018 tarihleri arasında “Natürel Zeytinyağı Temel Tadım Eğitimi” düzenlenmiştir. Temel tadım eğitimine zeytin ve zeytinyağı sektöründen 11 kişi katılmıştır. Zeytin yetiştiriciliğinin ve zeytinyağı üretim basamaklarının zeytinyağı kalitesine etkileri ve duyusal analiz yöntemi hakkında detaylı sunumlar uzmanlarımız; Dr. Oya KÖSEOĞLU, Gıda Yüksek Mühendisi Elif B. BÜYÜKGÖK ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet ULAŞ tarafından yapılmıştır.

Tadım eğitimi kapsamında zeytinyağındaki pozitif ve negatif özellikler uygulamalı olarak katılımcılara aktarılmış, ulusal ve uluslararası zeytinyağı numunelerinin duyusal analizleri yapılmıştır. Katılımcılara zeytin ve zeytinyağı üretim tesisleri ile seralar gezdirilerek bilgi verilmiştir. Natürel zeytinyağının sınıflandırılmasında önemli bir parametre olan duyusal analizlerin yaygınlaştırılması eğitimin ana hedefini oluşturmaktadır. Eğitimlerini başarıyla bitiren kursiyerlere katılım sertifikaları kurum müdürümüz Dr. Ünal KAYA ve eğitmenler tarafından takdim edilmiştir.