T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Natürel Sızma Zeytinyağı Temel Tadım Eğitimi

Yayın Tarihi : 29.3.2018
Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğümüz tarafından 26-28 Mart 2018 tarihleri arasında “Natürel Sızma Zeytinyağı Temel Tadım Eğitimi” düzenlenmiştir. Temel tadım eğitimine farklı sektörlerden 12 kişi katılım gerçekleştirmiştir. Zeytin yetiştiriciliğinin ve zeytinyağı üretim basamaklarının zeytinyağı kalitesine etkileri ve duyusal analiz yöntemi hakkında detaylı sunumlar uzmanlarımız; Dr. Oya KÖSEOĞLU, Gıda Yüksek Mühendisi Elif B. BÜYÜKGÖK ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet ULAŞ tarafından yapılmıştır.
Tadım eğitimi kapsamında zeytinyağındaki pozitif ve negatif özellikler uygulamalı olarak katılımcılara aktarılmış, ulusal ve uluslararası zeytinyağı numunelerinin duyusal analizleri yapılmıştır. Natürel zeytinyağının sınıflandırılmasında önemli bir parametre olan duyusal analizlerin yaygınlaştırılması eğitimin ana hedefini oluşturmaktadır. Eğitimlerini başarıyla bitiren kursiyerlere katılım sertifikaları kurum müdürümüz Dr. Ünal KAYA tarafından verilmiştir.