Ege İhracatçı Birlikleri
tarafından üçüncüsü düzenlenen, Türkiye’nin gıda sektöründe katma değeri yüksek
üretime geçmesini amaçlayan Gıda Ar-Ge Proje Pazarı 21-22 Nisan tarihinde İzmir
Swiss otelde yapıldı.
Kurumumuzda mühendis olarak görev yapan Gıda Yük. Müh.
Ferişte ÖZTÜRK GÜNGÖR’ün “Klorür
Tuzları (NaCl, KCl, CaCl2) Kullanılarak Hazırlanan Domat Çeşidi
Sofralık Zeytinlerin Farklı Yöntemlerle Muhafazasının Raf Ömrü ve Kalite
Üzerine Etkileri” isimli projesi, Ar-Ge Proje Pazarı’da 450 proje
arasından en yüksek puanı alan 60 proje içerisine yer almış ve sergilenmeye
değer görülmüştür.