Zeytincilik Araştırma Enstitüsü
Müdürlüğümüz tarafından 24-26 Eylül 2018 tarihleri arasında “Natürel Zeytinyağı
Temel Tadım Eğitimi” düzenlenmiştir. Temel tadım eğitimine zeytin ve zeytinyağı
sektöründen 11 kişi katılmıştır. Zeytin yetiştiriciliğinin ve zeytinyağı üretim
basamaklarının zeytinyağı kalitesine etkileri ve duyusal analiz yöntemi
hakkında detaylı sunumlar uzmanlarımız; Dr. Oya KÖSEOĞLU, Gıda Yüksek Mühendisi
Elif B. BÜYÜKGÖK ve Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet ULAŞ tarafından yapılmıştır.
Tadım eğitimi kapsamında zeytinyağındaki pozitif ve negatif özellikler
uygulamalı olarak katılımcılara aktarılmış, ulusal ve uluslararası zeytinyağı
numunelerinin duyusal analizleri yapılmıştır. Katılımcılara zeytin ve
zeytinyağı üretim tesisleri ile seralar gezdirilerek bilgi verilmiştir. Natürel
zeytinyağının sınıflandırılmasında önemli bir parametre olan duyusal
analizlerin yaygınlaştırılması eğitimin ana hedefini oluşturmaktadır.
Eğitimlerini başarıyla bitiren kursiyerlere katılım sertifikaları kurum
müdürümüz Dr. Ünal KAYA ve eğitmenler tarafından takdim edilmiştir.