Gıda Teknolojileri

GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

Fındığın hasadı ve hasat sonrası işlenmesi sırasında karşılaşılan sorunların giderilmesine yönelik mevcut teknolojilerin iyileştirilmesi ve yeni teknolojilerin araştırılması konularında araştırma çalışmalarını yürütmektedir.

Şu ana kadar bu birimde yürütülen çalışmalarda Zir.Yük.Müh. Hüsamettin KAYA liderliğinde yürütülen bir proje neticesinde bir fındık kurutma sistemi geliştirilmiştir.

Birim, bir araştırma laboratuvarı altyapısının kurulması konusunda çalışmalarına devam etmektedir. Kurulacak olan altyapı ile üzerinde çalışılması düşünülen konular:

  • FAİM tarafından geliştirilen fındık tip ve çeşitlerinin sanayiye uygunluğunun değerlendirilmesi

  • Fındık hasadını kolaylaştıracak sistemlerin geliştirilmesi

  • Bölgeye ve fındığa uygun kurutma sistemlerinin geliştirilmesi

  • Aflatoksin detoksifikasyonunda yeni yöntemlerin araştırılması

  • Yeni fındık ürünlerinin geliştirilmesi

 

Birimimizde görevli personel:​

 

Gıda Yük. Müh. Tuğba ER(Bölüm Sorumlusu)

Gıda Yük.Müh. Fikret TÜFEKÇİ

''