Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından ıslah edilen Efe, Kayra ve Meltem adlı yerli buğday çeşitleri bu yıl rekolteyi arttırdı.
https://www.haberturk.com/izmir-haberleri/31497418-izmirde-bugday-rekoltesi-yerli-tohumla-artti
Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve Güneydoğu Anadolu’da Şanlıurfa merkezli Kuran Tarım tarafından üretimi yapılan ALATAY makarnalık buğday çeşidi ile ilgili güzel haberler gelmektedir.
Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İtalya, Tunus, Cezayir’den üniversitelerin de katıldığı, çok sayıda hat ve çeşidin yer aldığı PRIMA projesi sonucunda, Şanlıurfa ve Adıyaman bölgesinde yetiştirilen SÜMERLİ ve ALATAY çeşitleri kuraklığa dayanıklılık bakımından ümitvar bulunmuştur.