T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Manisa Ahmetli Bağlarında Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması

Yayın Tarihi : 14.08.2018

Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ahmetli İlçe Müdürlüğü, Sumi Agro Turkey ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü işbirliği ile yürütülen, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından desteklenen "Manisa-Ahmetli bağlarında biyoteknik mücadelenin yaygınlaştırılması ve tarım ilacı kalıntısının azaltılmasına yönelik mücadelenin yönetimi" projesinin tarla günü 8 Ağustos 2018 tarihinde saat 17.00 de Manisa-Ahmetli ilçesi Alahıdır köyünde üretici Mevlüt Öztürk'ün bağında tüm proje ekibinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Sunuculuğunu Sumi-Agro Ege Bölge Müdürü Fatih KÜÇÜKLER'in üstlendiği tarla gününde açılış konuşmalarını sırasıyla Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Meral KAYHAN, Sumi-Agro Turkey Genel Müdürü İrfan ARSLAN, Ege İhracatçı Birlikleri Kuru Meyve Müdürü Necdet KÖMÜR, Ege Ü. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ ve TAGEM Bitki Sağlığı Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Suat KAYMAK yapmıştır.

Ahmetli Kaymakamı Sayın Gökay ÖZKAN'ın da katıldığı tarla günümüze Müdürümüz Dr. Tevfik TURANLI, Teknik Koordinatör Ekrem KAYA ile projede görev alan Bitki Zararlıları Bölüm Başkanı Dr. Fatma ÖZSEMERCİ ve Bitki Hastalıkları Bölüm Başkanı Dr. Dilek POYRAZ ve Sumi-Agro Turkey Feromon Çalışmaları Sorumlusu Dr. Türkan KOÇLU, Ege Ü. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nde görevli Dr. Burçak İŞÇİ, proje alanında faaliyet gösteren KFC Gıda, Işık Tarım A.Ş., teknik personelinin yanısıra Enstitümüz teknik personeli, Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Sayın Ali YILMAZ ve teknik personeli, projenin yürütüldüğü Alahıdır ve Gökkaya köylerinden projede yer alan ve almayan bağ üreticileri, Ahmetli Ziraat Odası Başkanı, Manisa İl ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan ziraat mühendisleri, Rapunzel Tarım, Adagro Tarım teknik personeli ve tarım ilacı bayileri de katılım sağlamıştır.

Projenin ilk yılında Alahıdır ve Gökkaya köylerinde 4500 dekarlık biyoteknik mücadele uygulama alanına ulaşılmış olup elde edilen sonuçlar hakkında proje koordinatörü Dr. Özlem ALTINDİŞLİ tarafından sunum yapılmış, daha sonra projede yer alan bağ üreticileri de projeden memnuniyetlerini dile getirmiştir. Programın sonunda uygulama yapılan örnek bağ ziyaret edilerek bilgi alışverişi yapılmıştır.

Tarla günümüze emeği geçen Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, , Sumi Agro Turkey, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü ve Ege İhracatçı Birlikleri üyesi firmaların teknik personeli başta olmak üzere bütün paydaşlara ve katılım sağlayan tüm üzüm dostu misafirlerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederiz.