T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Un ve Ekmek Analizi Uygulamalı Laboratuvar Eğitimi

Yayın Tarihi : 9.07.2021
Enstitümüz tarafından lise öğrencilerine yönelik hedeflenen TUBİTAK 4004 kapsamlı "Güvenilir Gıda İçin Deney Yapalım" isimli projenin Un ve Ekmek Teknolojisi konularında deneysel uygulamalar, gözlem ve hesaplamalı bilim uygulamaları/iş birlikli grup çalışmaları ölçme değerlendirme etkinliklikleri yapıldı.

Ekmeği oluşturan temel bileşenler, un teknolojisi ve bu ürünlerde yapılan tağşişleri belirleme noktasında kullanılan yöntemler konusunda Dr.H.Özgül UÇURUM,  Ziraat Yük. Müh. Nagihan Uğur ve Ziraat Yük. Müh. Mehmet SAĞLAM tarafından eğitimler verildi. Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf Gıda bölümü öğrencileri Ekmek ve Un kalitesini belirlemeye yönelik tüm analiz aşamalarını gerek görsel gerek uygulamalı olarak deneyimlediler.