T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Bal Analizi Laboratuvar Eğitimi

Yayın Tarihi : 20.06.2021
Enstitümüz tarafından lise öğrencilerine yönelik hedeflenen TUBİTAK 4004 kapsamlı "Güvenilir Gıda İçin Deney Yapalım" isimli projenin deneysel uygulamalar, gözlem, hesaplamalı bilim uygulamaları, işbirlikli grup çalışmaları, ölçme ve değerlendirme etkinlikleri yapıldı. Balı oluşturan temel bileşenleri ve balda tağşiş (hile) konularında Dr. H. Özgül UÇURUM tarafından sabah saatlerinde teorik bilgiler verildi. Öğleden sonra ise konular hakkında Dr. H. Özgül UÇURUM ve Dr. Hacer EKŞİ KARAAĞAÇ tarafından laboratuvar uygulamaları yapıldı ve yaptırıldı. Bu eğitim toplam 20 öğrenciye 2 grup seklinde 2 gün boyunca verildi. Böylece Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. Sınıf Gıda Bölümü öğrencileri balda kalite kriterleri ve bu ürünlerde yapılan hileler, tespit yöntemleri konularında eğitim aldılar.