3 Ocak 2019 tarihinde Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Gen Bankası Toplantı Salonu'nda "Ekmek Sektöründe Gençlerin (18 – 26) İstihdam Edilebilirliğinin Arttırılması" Projesi Çalıştayı düzenlendi.
Çalıştay, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Enstitü Müdürü Yıldıray İstanbullu, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Bursa Fırıncılar Odası Başkanı Mustafa Çırakoğlu ve proje faydacıları katılımıyla gerçekleştirildi.
Enstitü Müdürü Sayın İstanbullu, konuşmasında fırıncılık sektöründeki problemlerin büyüklüğünün farkında olarak sektörün tüm paydaşlarıyla birlikte projenin hazırlandığını belirtti.
Çalıştay süresince teorik eğitim hedef kitleye aktarıldı. İyi ekmek üretimi, duyusal analiz, hijyen ve sanitasyon, mevzuat konularında dört el kitabı hazırlandığı belirtildi ve gıda mevzuatı hakkında bilgi verildi. Projenin web sitesi, sosyal medya araçları ve mobil aplikasyonu hakkında bilgilendirme yapıldı. Ardından katılımcılara basılı materyal ve kitapçık içeriklerinin bulunduğu CDler dağıtıldı.
Enstitümüz ve BESAŞ işbirliğiyle hazırlanan projenin, Ulusal ortağı TAGEM, yerel ortağı Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yurtdışı ortakları ise; Gıda ve Fermantasyon Teknolojileri Merkezi (TFTAK, Estonya) ve Ulusal Gıda Biyokaynakları Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (IBA, Romanya)'dür.
Proje ile ekmekçilik sektöründe çalışan 18-26 yaş arası gençlere ücretsiz, yenilikçi eğitim materyalleri sunarak onlara mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak ve iş hayatına adaptasyonlarını kolaylaştırmak amaçlanmaktadır.