Avrupa Birliği HORIZON2020 programı altında yürütülen SUSFOOD2 EraNET Cofund projesi kapsamında açılan çağrı sonucunda Türkiye'den Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitü Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü (Prof.Dr. Ferruh ERDOĞDU)'nün proje ortağı olduğu "Innovative Processing of Vegetables and Potato (InProVe) - Sebze ve Patateslerin Yenilikçi Tekniklerle İşlenmesi" isimli projenin gelişme raporu Norveç, Türkiye, Belçika, İspanya ve İsveç'ten katılımcılarla birlikte değerlendirildi.
27 Kasım 2018 tarihinde "Göteborg Rise Agrifoods and Biosence" enstitüsünde gerçekleşen toplantıya 7 farklı ülkeden 9 partner kurumdan temsilciler katılım sağladılar. Toplantıda Enstitü Müdürü Yıldıray İSTANBULLU, TAGEM ve Enstitü çalışmalarından bahsetti. Ayrıca konuşmasında iş paketlerine de detaylı bir şekilde yer verdi.
Gıda proses uygulamalarında kullanılmaya başlanan yenilikçi yaklaşımların (ısıl teknoloji olarak mikrodalga ve radyo-frekans uygulamaları ile ısıl olmayan teknoloji olarak vurgulu elektrik alan uygulaması) patates, havuç, brokoli, karnabahar, bezelye, bakla, kereviz, tekesakalı çiçeği gibi sebzelerin üretiminde sürdürülebilir işleme sistemleri olarak geliştirilmesi amaçlanan projenin toplantısında proje ile ilgili fikir alış verişi yapılmış ve izlenecek yol haritası üzerinde görüşülmüştür. Bir sonraki uluslararası toplantının enstitümüzde yapılması kararlaştırıldı.