T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Yeni Ürünlerimiz ''Portakal Marmelatı - Portakal Kabuğu Marmelatı''

Yayın Tarihi : 5.03.2024

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM), yenilikçi yaklaşımlarını ve tarımsal araştırma konusundaki uzmanlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye'nin portakal yetiştiriciliğinde öncü bir rol oynayan Enstitü, şimdi de geleneksel bir lezzeti, ''Portakal Marmelatı''​nı tüketicilere sundu. Bu yeni çeşit Enstitünün Gıda Pilot Üretim Tesisi'nde Enstitü arazilerinde yetiştirilen portakallar kullanılarak hazırlandı. BATEM Müdürü Dr. Abdullah Ünlü, ürünün geliştirilmesi sürecinde, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, geleneksel yöntemle üretilen marmelatın yoğun bir lezzet kazanmasını sağladığını belirtti.

Bu başarılı girişim, BATEM'in tarımsal inovasyon ve katma değerli ürün geliştirme alanındaki yetkinliğinin somut bir örneği olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Dr. Abdullah Ünlü, Enstitünün bu tür yeniliklerle Türk tarımının ve gıda sektörünün uluslararası arenada rekabet gücünü artırmayı ve yerel ürünleri yeni pazarlara taşımayı hedeflediğini belirterek "Portakal Kabuğu Marmelatı"nın BATEM'in bu vizyonunun bir parçası olarak, hem yerel hem de global ölçekte lezzet severlerin beğenisine sunduklarını açıkladı.​​