T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI

TAGEM JOURNALS - BİLİMSEL DERGİ PLATFORMU

Yayın Tarihi : 26.10.2023

Ülkemizde tarımsal araştırmaların temelleri 130 yıl öncesinde atılmış, tarımsal araştırma enstitüleri bu geçen sürede çok büyük bilgi birikimi oluşturarak ülkemiz tarımına yön vermiştir.1991 yılında yapılan düzenleme ile TAGEM çatısı altında toplanan araştırma enstitülerin önemli bir faaliyeti elde edilen bilginin yayınlanması ve yayımı konusundaki çalışmalar olmuştur. TAGEM'e bağlı 49 araştırma enstitüsünün hem doğrudan çiftçiye ve köylüye ulaşan yayınlarda hem de bilimsel olarak elde edilen sonuçların yayınlanması konularında faaliyetleri bulunmaktadır. Özellikle bilimsel dergi yayıncılığında elli yıldan fazla tecrübe ve birikime sahiptir. Daha önce kısa süreli raporlar halinde sunulan makaleler, 1950'li yıllardan bu yana sürekli yayınlanan dergiler ile yayınlanmaya başlamıştır. 1959 yılında Uluslararası Hayvancılık Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından yayınlanan Livestock Studies dergisi enstitülerimiz bünyesinde yayınlanan ilk bilimsel dergidir. 1990'lı yıllar ise dergi yayıncılığında dönüm noktası olmuş, bilimsel kalitesini arttıran Enstitü dergileri ulusal ve uluslararası indekslerde yayınlanmaya başlamıştır. Bu çabaların sonucu olarak ülkemizde ilk olarak Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından yayınlanan "Turksh Journal of Fisheries and Aquatic Sciences (TrJFAS)" dergisi WoS (Web of Science) SCI'de taranmaya başlanmıştır. Tagem Dergi platformunda yayınlanan 3 dergi Scopus,13 dergi TR dizinde taranmaktadır.Hedefimiz gelecek 10 yılda 10 derginin WoS (Web of Science)'da taranmasıdır.

Genel Müdürlüğümüze bağlı araştırma enstitutu yayınlanan bilimsel dergiler 01.08.2019 tarihinde yapılan düzenleme ile TAGEM Bilimsel Dergi Platformu yani "TAGEM Journals" çatısı altında toplanmıştır.

Halen 25 bilimsel derginin yer aldığı platform "Ülkemizin en büyük bilimsel dergi platformu" olma özelliğini korumaktadır.

ERİŞİM İÇİN TIKLAYINIZ:

https://www.tarimorman.gov.tr/TAGEM/Link/12/Tagem-Journals-Bilimsel-Dergi-Platformu