ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ALATA BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUM BİLGİLERİ
    • PERSONEL
    • TARİHÇE
    • VİZYON - MİSYON
    • ETİK KURALLAR
    • GÖREV ALANI
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • TANITIM BROŞÜRÜ
  • YÖNETİM
    • MÜDÜR
    • MÜDÜR YARDIMCISI
    • KOORDİNATÖRLER
  • BÖLÜMLER
    • SEBZECİLİK VE SÜS BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
    • MEYVECİLİK VE BAĞCILIK BÖLÜMÜ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
    • ARICILIK BÖLÜMÜ
    • ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
  • PROJELER
    • SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
    • ALATARIM
    • IV. SÜS BİTKİLERİ KONGRESİ
    • AVOKADO VE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ KİTAPÇIĞI
    • BROŞÜRLER
  • LABORATUVARLAR
    • DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    • TOPRAK ANALİZ LABORATUVARI
    • BİTKİ ANALİZİ LABORATUVARI
    • SULAMA SUYU ANALİZİ LABORATUVARI
    • GÜBRE ANALİZİ LABORATUVARI
    • BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    • ENSTRÜMENTAL LABORATUVARI
    • DUYUSAL ANALİZ LABORATUVARI
    • POMOLOJİ LABORATUVARI
    • FİTOPATOLOJİ LABORATUVARI
    • BİTKİ BÜYÜTME ODALARI
    • ANALİZ ÜCRETLERİ
  • EĞİTİM VE SOSYAL TESİSLER
  • ÇEŞİTLERİMİZ
  • DÖNER SERMAYE
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAlata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Sebzecilik ve Süs Bitkileri Bölümü


Örtüaltı ve açık sebze türlerinde, narenciye ve subtropik meyveler, mutedil iklim meyveleri, sebzeler, bağcılık ve süs bitkilerinde; yüksek verimli, kaliteli, abiyotik ve biyotik stres koşullarına dayanıklı, iç ve dış pazar isteklerine uygun çeşitlerin geliştirilmesi amacına uygun olarak ıslah ve yetiştirme tekniklerine yönelik olarak araştırma ve geliştirme projeleri uygulamak ve sonuçlandırmak, araştırma çalışmaları yürütmek bu şubenin temel görevleri arasındadır. Projelerin yürütülmesinde ulusal (Üniversitelerin İlgili Fakülte ve Bölümleri, TÜBİTAK, DPT, İlgili Kamu Kuruluşları, Üretici Birlikleri, Özel Sektör) ve uluslararası ilgili kuruluşlarla ve işbirliği yapmaktadır. Bu görevin gerçekleşmesi için seleksiyon ve melezleme gibi ıslah yöntemleri kullanılarak çeşit ve anaç seçimine yönelik araştırma projelerinin hazırlanması, uygulanması ve geliştirilen çeşitlerin değişik ekolojilerde adaptasyonu çalışmalarını yapmaktadır. Yürütülen ve sonuçlanan araştırma projelerinde ileri teknolojik yöntemler (doku kültürü çalışmaları, pomoloji çalışmaları ve biyoteknolojik yöntemler) kullanarak yeni ileri ıslah yöntemleri geliştirilmektedir.

İlgili konularda raporlar oluşturmak, disiplinler arası Ar-Ge projelerinde ihtiyaç duyulan bölüm ile ilgili çalışmaları yapmak. Kamu ve diğer kaynakların sunduğu araştırma fon ve olanaklarından etkin ve rasyonel şekilde yararlanmak. Ulusal ve uluslararası düzeyde benzeri kurum ve programlarla işbirliği yapmak. Kurum yönetimi tarafından verilen diğer görevleri ve faaliyetleri yürütmek.





E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Alparslan Türkeş Bulvarı, No: 492, PK: 33740, Erdemli / MERSİN

  • Telefon : +90 (324) 518 0052

  • Faks : +90 (324) 518 0080

  • E-Posta : alata@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Sosyal Tesis : 324 515 60 80
Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​