ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ALATA BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUM BİLGİLERİ
    • PERSONEL
    • TARİHÇE
    • VİZYON - MİSYON
    • ETİK KURALLAR
    • GÖREV ALANI
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • TANITIM BROŞÜRÜ
  • YÖNETİM
    • MÜDÜR
    • MÜDÜR YARDIMCISI
    • KOORDİNATÖRLER
  • BÖLÜMLER
    • SEBZECİLİK VE SÜS BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
    • MEYVECİLİK VE BAĞCILIK BÖLÜMÜ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
    • ARICILIK BÖLÜMÜ
    • ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
  • PROJELER
    • SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
    • ALATARIM
    • IV. SÜS BİTKİLERİ KONGRESİ
    • AVOKADO VE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ KİTAPÇIĞI
    • BROŞÜRLER
  • LABORATUVARLAR
    • DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    • TOPRAK ANALİZ LABORATUVARI
    • BİTKİ ANALİZİ LABORATUVARI
    • SULAMA SUYU ANALİZİ LABORATUVARI
    • GÜBRE ANALİZİ LABORATUVARI
    • BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    • ENSTRÜMENTAL LABORATUVARI
    • DUYUSAL ANALİZ LABORATUVARI
    • POMOLOJİ LABORATUVARI
    • FİTOPATOLOJİ LABORATUVARI
    • BİTKİ BÜYÜTME ODALARI
    • ANALİZ ÜCRETLERİ
  • EĞİTİM VE SOSYAL TESİSLER
  • ÇEŞİTLERİMİZ
  • DÖNER SERMAYE
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAlata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Enstrümental Laboratuvarı

         Enstrümantal analiz laboratuvarında başta enstitümüzde üretimi yapılan meyve ve sebzeler ve gıda ürünleri olmak üzere araştırmalara konu olan her tülü gıda maddelerinin ulusal ve uluslararası yöntemler kapsamında  (ISO, TSE, AOCS.) analizi yapılmaktadır.


Laboratuvarda aşağıdaki analizler yapılmaktadır:

  • Toplam Nem Tayini
  • Renk Analizi
  • Kül
  • pH
  • Briks
  • Kırılma İndisi
  • Tekstür Analizi
  • Şeker Türevleri (HPLC)
  • Yağ Asitleri Kompozisyonu (FAME)
  • Toplam Antioksidan Kapasite Analizleri (FRAP, DPPH, TEAC)
  • Toplam Protein Tayini (Kjeldhal)
  • Toplam Şeker, İnvert Şeker, Sakkaroz Tayini
  • Toplam Yağ Tayini (Soksalet)
  • Organik Asit Tayini
  • Toplam Karotenoid Tayini
  • Toplam Flavonoid Tayini
  • Toplam Antosiyanin Tayini
  • Vitamin Analizleri (E, A, C, B2, B3, B6, B12)
  • Toplam Polifenol Analizi
  • Uçucu Bileşen Analizi
  • D-Limonen Analizi
  • Naringin Analizi
  • Okratoksin A (OTA) Analizi
  • Aflatoksin B1 ve Toplam Aflatoksin Tayini (B1+B2+G1+G2)
  • Hmf Analizi
  • Etilen Tayini

Laboratuvarda rutin olarak yapılan fiziksel ve kimyasal analizler dışında dünyada ve ülkemizdeki yeni gelişmeler doğrultusunda yürütülecek araştırma konularına hızlıca uyum sağlayacak gelişmiş laboratuvar cihaz ve ekipmanı bulunmaktadır.

AdıMarka
HPLC Shimadzu LC20AD
GC-MS Shimadzu QP2010 SE
GCShimadzu 2010 plus
LC-MS-IT-TOFShimadzu
Rotary EvaporatorHeidolph
BlenderBosch El tipi
Otomatik SoksaletGerhardt Soxtherm 
Su BanyosuMemmert
OtoklavCirc 0 Therm
Mikro SantrifüjBeckman Coulter Microfuge
PH MetreThermo Orion Star A111
VorteksVelp 2x4
Tekstür Analiz CihazıBrookfield CT3
UV-VIS SpektrofotometreBiotek power wave HT
SantrifüjHettich Mikro 220
Hassas teraziRadwag  AS220
Ultrasonik banyoElma S40
Azot EvaporatorTeknosem TAB-40
LiyofilizatörTeknosem Toros TLFD 6
Hassas TeraziShimadzu AP225 WD
Derin dondurucuVestel
BuzdolabıVestel

 

 


E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Türkiye Arıcılık Haritası

Türkiye Arıcılık Haritası

İLETİŞİM

    Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Alparslan Türkeş Bulvarı, No: 492, PK: 33740, Erdemli / MERSİN

  • Telefon : +90 (324) 518 0052

  • Faks : +90 (324) 518 0080

  • E-Posta : alata@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Sosyal Tesis : 324 515 60 80
Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​