ALO 174
ALO 177
Görme Engelliler
TR
  • EN

T.C. TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI
ALATA BAHÇE KÜLTÜRLERİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ
  • Anasayfa
  • KURUM BİLGİLERİ
    • PERSONEL
    • TARİHÇE
    • VİZYON - MİSYON
    • ETİK KURALLAR
    • GÖREV ALANI
    • EĞİTİM VE SOSYAL TESİSLER
    • ORGANİZASYON ŞEMASI
    • TANITIM BROŞÜRÜ
  • YÖNETİM
    • MÜDÜR
    • MÜDÜR YARDIMCISI
    • KOORDİNATÖRLER
  • BÖLÜMLER
    • SEBZECİLİK VE SÜS BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
    • MEYVECİLİK VE BAĞCILIK BÖLÜMÜ
    • GIDA TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
    • TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
    • TOPRAK VE SU KAYNAKLARI BÖLÜMÜ
    • ARICILIK BÖLÜMÜ
    • ÜRETİM VE İŞLETME BÖLÜMÜ
  • PROJELER
    • SONUÇLANAN PROJELER
  • YAYINLAR
    • ALATARIM
    • BROŞÜRLER
    • IV. SÜS BİTKİLERİ KONGRESİ
    • AVOKADO VE KİVİ YETİŞTİRİCİLİĞİ KİTAPÇIĞI
  • LABORATUVARLAR
    • DOKU KÜLTÜRÜ LABORATUVARI
    • TOPRAK ANALİZ LABORATUVARI
    • BİTKİ ANALİZİ LABORATUVARI
    • SULAMA SUYU ANALİZİ LABORATUVARI
    • GÜBRE ANALİZİ LABORATUVARI
    • BİYOTEKNOLOJİ LABORATUVARI
    • ENSTRÜMENTAL LABORATUVARI
    • DUYUSAL ANALİZ LABORATUVARI
    • POMOLOJİ LABORATUVARI
    • FİTOPATOLOJİ LABORATUVARI
    • BİTKİ BÜYÜTME ODALARI
    • ANALİZ ÜCRETLERİ
  • İletişim
Ara
    Skip Navigation LinksAlata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü

Arıcılık Bölümü

Bölgesel Görev Alanı : Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Antalya, Kahramanmaraş



Görevimiz; Arıcılıkta verimliliği arttıracak ıslah, yetiştirme ve üretim teknikleri üzerinde araştırmalar yapmak, arı ürünlerinde kalite ve verimlilik konularında çalışmalar yapmak ,


Kamu kuruluşları, birlikler, özel sektör ve üreticilerin ihtiyaçları doğrultusunda  arı ve ana arı yetiştiriciliği , arılarda suni tohumlama, arı ürünleri, arı hastalık ve zararlıları konularında proje yapıp  eğitimler vermek, Ana arı işletmelerinin kontrollerini yapmak sorumluluklarımız  arasında bulunan konulardır,



Enstitümüzde projelere  arıcılık materyalinin sağlanması ve üretim esnasında sağlık kurallarına uyulması, verim ve bilgi kayıtları başta olmak üzere tüm kayıtların tutulması. bununla birlikte yıllık bal ve diğer arıcılık ürünlerinin üretim ve hasat programı ve ana arı üretimi yapılması görevlerimiz arasında yer almaktadır.




 

ENSTİTÜMÜZDE ARICILIK KONUSUNDA  YAPILAN ÇALIŞMALAR

Türkiye'deki Önemli Bal Arısı (Apis mellifera L.) Irk ve Ekotiplerinin Morfolojik Özellikleri ve Performanslarının Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar (DoktoraAhmet GÜLER19921994
Bazı Bal Arısı Genotiplerinin Korunması ve Kimi Üreme Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerinde Araştırmalar

Ahmet GÜLER

Ali KORKMAZ

Osman KAFTANOĞLU

19931994
Güçlü Koloni Oluşturabilme ve Bunun Verim ve Bazı Fizyolojik Özelliklere Etkilerinin Belirlenmesi

Ahmet GÜLER

Osman KAFTANOĞLU

Ufukay AYDIN

19941997
İçel İlinde Yoğun Nektar Akımı Öncesinde Bal Arısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinde Sürekli Polen Tuzağı Kullanımının Koloni Populasyon Gelişimi ve Bal Verimine Etkisi

Ali KORKMAZ

Ebubekir GÜR

19992000
Çukurova Bölgesi'nde Bal Arılarının (Apis mellifera L.) Fazelya (Phacelia tanacetifolia Bentham) ve Kolza (Brassica napus L.) Bitkileri ile Olan Bazı İlişkilerinin Saptanması Üzerine Bir Araştırma (Doktora)

Ali KORKMAZ

Ulviye KUMOVA

20012003
Doğu Akdeniz Bölgesi Koşullarında Yetiştiriciliği Yapılan Balarısı (Apis mellifera L.) Kolonilerinde Hijyenik Davranış Seleksiyonu ile Hastalık ve Parazitlere Karşı Dayanıklı Hat Geliştirme Olanaklarının Araştırılması (Doktora)

Cahit ÖZTÜRK

Numan ÖZCAN

20112014
Akdeniz Bölgesinde Arıcılık İşletmelerinin Teknik ve Ekonomik Yapısının Belirlenmesi

Cahit ÖZTÜRK

Osman Sedat SUBAŞI

Arzu SEÇER

Osman UYSAL

Tuna ALEMDAR

Necat ÖREN

20122014

Doğu Akdeniz Koşullarında Yetiştirciliği Yapılan Bal Arısı (Apis Mellifera L.) Kolonilerinin  Gezginci Arıcılık Koşullarında Ahşap, Plastik Ve Strafor Kovanlarda  Yaşama, Gelişme, Verim, Hastalık Ve Zararlıların Gelişimi Ve Kışlatma Üzerine Etkilerinin Araştırılması

 

Hamza BAŞARAN

Osman SEZER

Halil YENİNAR

20152019

Ana Arı Yetiştiriciliğinde Kullanılan Farklı Üretim Uygulamalarının Ve Dönemlerinin Ana Arı Verim Kalitesine Etkilerinin Belirlenmesi

 

Hamza BAŞARAN

Elif KÖKSALAN

Osman Sedat SUBAŞI

Aziz GÜL

Halil YENİNAR

2021devam

​

E-HİZMETLER

Gübre Takip Sistemi

Gübre Takip Sistemi

Tarım Tv

Tarım Tv

III. Tarım Orman Şurası

III. Tarım Orman Şurası

Alo 180

Alo 180

Geleceğe Nefes

Geleceğe Nefes

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık

TARYAT

TARYAT

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Genç Çiftçilerin Desteklenmesi Projesi

Kulak Küpe Sorgulama

Kulak Küpe Sorgulama

Hayvan Bilgi Sistemi

Hayvan Bilgi Sistemi

Tarım Orman Bülteni

Tarım Orman Bülteni

Türk Tarım Orman Dergisi

Türk Tarım Orman Dergisi

Dijital Tarım Pazarı

Dijital Tarım Pazarı

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

Atık Sularda Covid-19 Yayılımı Takibi

İLETİŞİM

    Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
  • Adres : Alparslan Türkeş Bulvarı, No: 492, PK: 33740, Erdemli / MERSİN

  • Telefon : +90 (324) 518 0052

  • Faks : +90 (324) 518 0080

  • E-Posta : alata@tarimorman.gov.tr

  • KEP : tarimveormanbakanligi@hs01.kep.tr

  • Sosyal Tesis : 324 515 60 80
Android
IOS

HIZLI MENÜ

  • Kullanıcı Girişi
  • Biyogüvenlik
  • e-Kütüphane
  • e-İmza Servisi
  • Intranet
  • Hizmet İçi Eğitim
  • Bakanlık e-Posta
  • Arabuluculuk
YUKARI ​